Sisällysluettelo:

Arduino -askelmittari: 3 vaihetta
Arduino -askelmittari: 3 vaihetta

Video: Arduino -askelmittari: 3 vaihetta

Video: Arduino -askelmittari: 3 vaihetta
Video: Control Position and Speed of Stepper motor with L298N module using Arduino 2024, Heinäkuu
Anonim
Arduino -askelmittari
Arduino -askelmittari

Vandaag gaan me tehdä vaihtuva stappenteller maken tapasi Arduino.

Tarvikkeet

Hiervoor heb je minimaal het volgende nodig:

1x 16x2 LCD

1x aethdx ravistuskytkin

1x Arduino Uno

1x 220 ohmin vastus

(Jumper) Kaapelit

Vaihe 1: Ohjelmointi

Ohjelmoija
Ohjelmoija

Ohjelmoija on stappenteller on het eenvoudigste gedeelte. Aloita nyt, kun olet tuonut LiquidCrystal -kirjaston ja se on alustettu LCD -näytöllä: Dit doe je door nog boven de setup te zetten

LiquidCrystal LCD (pin1, pin2, pin3, pin4, pin5, pin6)

Pin 1 en 2 zijn voor de Register Valitse LCD -näytön luku- ja kirjoitustoiminnot, näytä tiedot 12 -nastaisella nastalla 11. Pin 3 t/m 6 worden aangesloten op DB4 t/m DB7, wij gebruikte hiervoor digital pins 2, 3, 4 ja 5.

Vervolgenin alustaminen on kaksivaiheinen, kokonaisluku waarde voor de sensor ja kaikki kokonaisluku waarde voor het aantal stappen, vergeet ook niet op de variabel van stappen op 0 te zetten!

Asetusten ilmoittimessa on hoeveel rijen je wilt hebben, omdat deze LCD standaard een 16x2 is werken we dus ook met 16 kolommen en 2 rijen. Dit is het lcd. Beegin (16, 2) gedeelte, vervolgens can je nog een vaste text erop afbeelden door lcd.print in setup up gebriken, dit hebben wij gedaan met het Aantal stappen omdat data niet hoeft te veranderen.

Tässä silmukassa voit ilmoittaa, että variabel -anturi op gebaseerd on, nimeäminen tai ulostulonappi, joka on shakeswitch, dit is bij ons A1 note: dit moet wel op een analogian pin!

Vaihe 2: Opzetten

Opzetten
Opzetten

Nu de code klaar on kan je beginnen met het opzetten van de potentiometer. De door ons gebruikte aethdx shakeswitch is niet moeilijker in elkaar te zetten. Je sluit namelijk de ene kant aan op de 5 volt en de andere kant sluit je aan op een analog pin. Het moeilijkere gedeelte on LCD. Om te beginnen is het belangrijk dat je de pinheaders aan de LCD soldeert om los contact te voorkomen.

Zet een potentiometer (draaiknop) op het leipälauta, jossa on liukureunat jumpperikaapelien kautta. Tämä on taustavaihtoehtoinen LCD-näyttö.

Nu het aansluiten zelf. Houd de LCD zo voor je dat de pinnen aan de bovenkant zitten, sluit het dan op de volgende volgorde van links naar rechts aan:

GND - Pakettiauton potentiometri (rechterpin als de draaiknop naar jou toewijst)

VCC (Voltage at the Common Collector) - De naam geeft het al weg, jännite, deze moet op de 5 volt.

VU (Äänenvoimakkuusyksikkö) - Pyyhkijän potentiometri (keskitappi), jossa on taustavalon kontrasti

RS (Rekisterin valinta) - Digitaalinen nasta, jossa on geval staat die op 12.

RW (luku/kirjoitus) - Maaperä

E (Ota käyttöön) - Siirry digitaaliseen digitaaliseen nastaan, ons geval staat die op 11.

DB0 t/m DB3 - Kunnen genegeerd worden.

DB4 t/m DB 7 - Moeten worden aangesloten op ook weer digital pins, in ons geval is dat DP 2 t/m 5

LED - Laajenna twee pinnen heten beide LED. Linkin merkkivalo on anodi ja vaihto -LED on katodinen. Anodisulku on varustettu 220 voltin vastuksella 5 voltin jännitteellä. En de kathode sluit je rechtstreeks aan op de ground.

Vaihe 3: Klaar

Klaar!
Klaar!
Klaar!
Klaar!

Se on vain wat je hoeft te doen voor een werkende potentiometer in elkaar te zetten. Natuurlijk is het met zoon enorme breadboard wel erg onhandig, daarom can je ook de kleinere variant kiezen en door die direct on de Arduino te doen bespaar je zo heel veel ruimte. Opit pienen leipälautan, joka sisältää hetken muita vaihtoehtoja. Vergeet dan wel niet om een rij over te latten voor de 5 volt aansluitingen.

Suositeltava: